Chilisalt
- Jonas Borssén
-
- Offline
- Administratör
-
Mindre
Mer
28 feb 2017 10:20 #2412
av Jonas Borssén
Svar från Jonas Borssén i ämnet Chilisalt
Hej!
Jag har inte smakat det vietnamesiska chilesaltet men chilepeppar + salt = chilesalt är enkelt att göra själv. Det blir allra bäst med någon super hot eller åtminstone habanero. Använd färsk frukt och mixa urkärnat fruktkött till en puré. Blanda noggrant med vanligt bordsalt och låt det torka på svag värme (75° C) i ugnen. Stöt sedan sönder saltet så det blir ströbart. Lycka till!
Jonas Borssén
Jag har inte smakat det vietnamesiska chilesaltet men chilepeppar + salt = chilesalt är enkelt att göra själv. Det blir allra bäst med någon super hot eller åtminstone habanero. Använd färsk frukt och mixa urkärnat fruktkött till en puré. Blanda noggrant med vanligt bordsalt och låt det torka på svag värme (75° C) i ugnen. Stöt sedan sönder saltet så det blir ströbart. Lycka till!
Jonas Borssén
Svara till Jonas Borssén
- Bengt Hassel
- Författare till inlägg
- Färsk Boarder
-
Mindre
Mer
- Tack mottaget: 0
Sidan laddades på: 0.317 sekunder
Anmälan nyhetsbrev
Meny

Copyright © 2024 Svenska Chilepepparföreningen. Alla rättigheter reserverade.
